Teater Pseudo

Teater Pseudo är en fri teatergrupp, som bildades 1994, vars huvudinriktning är nyskriven svensk dramatik. Vi är en liten kärntrupp av dramatiker, skådespelare och regissörer, som sätter upp i första hand egna pjäser, men även andras verk. Vi arbetar med andra konstutövare på alla möjliga olika plan, utifrån de olika uppsättningarnas behov.

Teater Pseudo har sedan 1994 satt upp ett antal olika föreställningar, en spännvidd mellan ytterligheter som; ståupp/sketchföreställningen ”Känsligt och smakfullt”, det lesbiska relationsdramat ”Hemma hos Åsa och Malin”, barnteatern ”T-banetrollen”, ”Växtvärk” -en dikt och dansperformance, ”Motiv för medelklassen”, en trilogi med avstamp hos Norén, Ungdomspjäsen ”Fuck You”, samt ett gäng  komedier av alla de slag: ”De Meningslösa”, ”Boys in da House”, ”Komplex”, ”Kadaver”, ”Konspiration” och ”Sex”, för att nämna några.

Teater Pseudo är helt rigida i sin paroll att stå för nyskriven svensk dramatik.

Allt är nyskrivet (utom ”Demoner”,”Hemma hos Åsa och Malin”, ”Skärbrannaren” och ”Zoo story”)!

Allt är svenskt (utom ”Zoo story”, men det var ju bara för att ingen av dramatikerna hade en färdig pjäs, när vi startade)!

Allt är dramatik (ja, när det inte är performancegrejer, eller stå upp, eller sketcher, eller dikt, eller dans, eller…)!

Vi är helt rigida!

Varje föreställning hittar sin scen, utifrån vad som krävs: ”Hemma hos Åsa och Malin” spelades i en lägenhet på Drottninggatan, ”Sex”, Känsligt och smakfullt” m.fl spelades på krogar, ”Skärbrännaren” i Eriksdalsbadets omklädningsrum, ”Kadaver”, som hade en bil med på scenen, spelades utomhus, o.s.v

Vid sidan av scenföreställningar, har även ett samarbete med Branbomm film inletts, som hittills resulterat i två kortfilmer: ”Du ska inte tro att du är något” (premiär -08) och ”I ett annat liv” (premiär -12), båda av Urban Bergsten.

Teater Pseudo är även initiativtagare till
”En söndag på Pelikan” (där minglar konstutövare av alla de slag på Restaurang Pelikan), tillsammans med Moderna teatern. Numer inträffar En söndag på Pelikan, när det passar, så det kan bli vilken veckodag som helst. Som sagt, vi är helt rigida.

GRUS är även det ett nätverk startat av Teater Pseudo, Moderna teatern och  Absoluta publik scenkonst.

VÅRT UTBUD

Med mina händer gör jag människor vackrare” av Max Hebert, regi: Urban Bergsten, med Niki Nordenskjöld, som plastikkirurgen som själv funderar på att lägga sig under kniven, spelades igen på Soppteatern, Stockholms Stadsteater, i våras.  Åker på turné i höst. Är bokningsbar.

Spritfesten” av Andréa Larsdotter och ensemblen, är ett samarbete med Rotary, spelas kontinuerligt. Är bokningsbar.

www.teaterpseudo.se