Jan Unestam

Frilansande clown, cirkusartist och skådespelare.
www.janunestam.com

JOBBAR JUST NU MED:

• Clownföreställnigen ”Nalles födelsedag”, från 4 år och uppåt. Föreställningen handlar om Clownen Totos bästa vän leksaksbjörnen Nalles födelsedag.

• Variete Whoops ger ”I sista rycket”. Föreställningen handlar om tre män som väntar på något eller någon. Med ett visuellt och clowneskt uttryck spelas en återhållsam galenskap fram i en märklig surrealistisk värld.

CLOWNFÖRESTÄLLNINGEN ”NALLES FÖDELSEDAG”

I äkta clownanda händer en massa tokigheter för Toto innan själva födelsedagskalaset. Och inte nog med det: Nalle som brukar ligga och sova i sin säng är försvunnen. Med hjälp av en trollformel och en affisch som förvandlas till en trollstav lyckas barnen trolla fram Clownen Totos bästa vän. Under 45 minuter får barnen känna att de är de verkliga hjältarna. De kan och vet allt. I varje fall tror Clownen Toto det.

Föreställningen bygger på verkliga möten som händer här och nu med humor som främsta verktyg. Innehåller även slapstick, illusioner, musik och mycket improvisation.

”Clownen Toto underhåller hjärtevärmande…hans lyhördhet är stor, såväl mot barnen som att lyssna till barnet i sig själv och ge uttryck för den samma…” Uppsala Nya Tidning

”I SISTA RYCKET” – med VARIETE WHOOPS

Öppningsbilden är en fristående dörr och ett träd. Bilden förvandlas till att trädet blir en tamburmajor med en rock fritt hängande på en galge. I nästa stund öppnas dörren och en smutsig herre med plommonstop drar med stor energi fram en parkbänk från ingenstans. Därefter kommer en mycket stor och kraftig herre inrullandes med en liten barnvagn. Ett knarrande från tamburmajoren gör att de två herrarna stannar och tittar på tamburmajoren. Långsamt växer en tredje herre fram ur den fritt hängande rocken. Och värre blir det…

På scen:
Leif Olberius, Martin Hansson och Jan Unestam. Regi: Mikael Liden.

tel:+46 709 82 83 49
mail: info@janunestam.com
web: http://www.janunestam.com